Loading…

€ 495.000 – ref. 614.910

Schitterend gerestaureerde quinta (2005) met zwembad (2014), gastenhuis en div. opstallen. Bij de restauratie zijn weliswaar moderne materialen gebruikt om het comfort te verhogen maar veel aandacht is besteed aan de authenticiteit van het geheel.

Via de automatisch bedienbare poort met video-verbinding komt u op het terrein van de quinta, waar u direct rechts het gastenhuisje ziet met een ruim terras. Recht voor u ziet u achter de ronde granieten vijver, half verscholen achter de druivenranken, de quinta liggen. Via een looppad kunt u naar de woonverdieping lopen, terwijl een breed pad naar de garage hieronder leidt.

Dit ruim 300 jaar oude pand werd in 2004 en 2005 vergroot en verbouwd tot een zeer ruime en comfortabele woning met zowel centrale (vloer)verwarming (olie) als een inzethaard om hout te kunnen stoken. Uitstekende isolatie en aluminium ramen met dubbel glas verhogen het comfort en zorgen voor een minimum aan onderhoud aan deze woning. Verder is er recent een zonnepaneel aangebracht met warmwaterdepot. In de zomer kan het water z.n. worden bijverwarmd middels een badgeyser, terwijl in de winter de CV-ketel voor de evt. bijverwarming zorgdraagt.

De woonverdieping heeft een zeer grote woon- en eetkamer met een half-open keuken. Middels openslaande deuren komt men op het terras aan de westzijde met een prachtig uitzicht over de tuin en de omgeving. Verder bevinden zich op deze verdieping 2 slaapkamers, ieder met een ingebouwde kastenwand en een badkamer. De zgn. ouderslaapkamer ligt op het zuiden en heeft als extra comfort ook airconditioning. In de hal vindt men een toilet en een bergkast.

Via de trap komt men in de benedenhal die toegang geeft tot 2 slaapkamers (1 in gebruik als kantoor) met toegang tot het benedenterras, 1 badkamer en de garage. Via de garage komt men in het vertrek waar de wasmachine, droger, badgeyser en cv-ketel zijn geplaatst. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor opslag proviand en sportruimte.

De gehele woning is voorzien van mooie tegels, terwijl in de hal voor een antieke, typisch Portugese wandtegel is gekozen.

Buiten is een vaste barbecue gebouwd van graniet. Er is (naast het water van de gemeente) een eigen water voorziening direct vanuit een watermijn en een geboorde put op het terrein. Het water wat niet in het huishouden wordt gebruikt wordt opgevangen in een granieten waterbak en gebruikt voor de automatische besproeiïng. Een tweede opvangtank bij de entree kan worden gebruikt voor de bevloeiïng van de moestuin of de boomgaard.

De boomgaard bevat verschillende fruitbomen zoals sinaasappel, vijgen, pruimen, perzik, appels, peren, nesperas en enkele notenbomen.

Het gastenhuis bevat beneden een slaapkamer en badkamer, terwijl boven de woonkamer/keuken met veranda is gemaakt. Een groot terras biedt de gasten daar een zitje met privacy en een prachtig uitzicht.

Onder het terras bij het gastenhuis bevindt zich nog een afsluitbare schuur, terwijl er ook een halfopen schuur is gebouwd voor houtopslag, machines etc.

Verder is in 2010 de authentieke en eeuwenoude canastro of espigueiro (maisdroogschuurtje) gerestaureerd.