Loading…

€ 220.000 ref. 717.219

Villa met 4 slaapkamers (+ 1) met tuin en garage; Parada de Todeia, Paredes

Energie zuinig huis met garage voor 2 auto’s, tuin en (opzet)zwembad in een rustige omgeving.

Het huis is goed bereikbaar en wordt momenteel bewoond door 3 volwassenen. De elektriciteitsrekening bedraagt in de winter over het algemeen niet meer dan 40€  omdat het huis is uitgerust met pellet kachel, zonnepanelen en fotovoltaïsche panelen. Naast de pelletkorrels voor verwarming zijn er geen andere energiekosten omdat alle apparatuur  elektrisch is en het water uit eigen bron komt.

Gedetailleerde beschrijving:

Het huis is gebouwd in 2010 met 2 verdiepingen (180 m 2) + zolder (90 m 2). Comfortabele, gezellige en functionele. “Country house” stijl.  Het heeft 3 slaapkamers waarvan 1 suite, 2 badkamers (met bad en 1e etage met douche),  woonkamer + eetkamer, compleet ingerichte keuken (uitgerust met kookplaat, elektrische oven, afzuigkap, afwasmachine) en een bijkeuken. Verder een gemeubileerde kantoorruimte.

Rondom het huis een groot terras, een balkon op de 1e verdieping (ingang 2 kamers).

Bijgebouwen: berging met badkamer, machinekamer, garage voor 2 auto’s met elektronische afstandsbediening poorten.

Goed verzorgde tuin (800 m 2) met programmeerbaar  automatisch beregeningssysteem, groot gazon, demonteerbaar zwembad (diepte 1,2 m 9000L), decoratieve vijver, bloemrijke borders met grote verscheidenheid van siergewassen, struiken aan de wegzijde, fruitbomen en een kleine moestuin met kas.

Energie-efficiënt (certificaat A+) gebouwd in 2010 met de nieuwste technologieën en geavanceerde energie-apparatuur .  Centrale verwarming met pellets. Op koudere dagen van het jaar gebruiken zij 1 zak pellets per dag. De kosten van een zak pellets zijn ongeveer 3€ indien minimaal een pallet wordt gekocht.

De zonneboiler heeft een inhoud van 250 l.

Fotovoltaïsche panelen voor zonne-elektrische energieopwekking (van 1 tot en met 3.5 kW). De energie die wordt niet gebruikt op dit moment wordt geleverd aan de energiemaatschappij, hetgeen leidt tot een korting op de factuur.  De eigen watervoorziening werkt met een elektrische pomp en reservoir. Er is geen verbinding met het netwerk van openbare watervoorziening. De tuin irrigatie is automatisch en programmeerbaar.  Alle ramen hebben dubbele beglazing met elektrische zonwering.  De hoofdingang heeft een bel met video-intercom.   De garage heeft twee automatische poorten met afstandsbediening.

Bereikbaarheid:

Treinstation in Paredes (40 min. naar Porto).  1 km van het centrum van het dorp (koffie/bakkerij, geldautomaat, gemeentehuis, kerk), 3,5 km van de snelweg A4, benzinestation 1.3 km, supermarkt 2.6 km, apotheek 3.2 km, ziekenhuis 8.3 km, zwembad 3.8 km.