Loading…

Wie is?

Mijn naam is Herman van Katwijk en ik ben de eigenaar van Calvos Casas. Na een aantal bezoeken in het kader van mijn vorige werk (sociale psychiatrie) en het bijwonen van conferenties in Portugal kwam het tot de aankoop van een ruíne in de provincie Minho. Sinds april 2000 definitief verhuisd naar Portugal en me sindsdien bezig gehouden met de aan/verkoop van onroerend goed, bouwbegeleiding en advisering in de meest ruime zin.

Wat achtergrond informatie

Na een eerste kennismaking met Portugal in het kader van mijn werk in de jaren 1993-1996, heb ik daarna Portugal in de vakantie doorkruist voor een nadere kennismaking.
Begin 1998 een meer dan 300 jaar oude, vervallen quinta (boerderij) in Calvos gekocht en deze geheel laten restaureren.

In Nederland heb ik ruim 25 jaar als leidinggevende in de gezondheidszorg gewerkt en een aantal jaren als interim-manager.
Ik spreek de taal en ben uitstekend op de hoogte van alles wat met de aankoop en overdracht van onroerend goed in Portugal te maken heeft.

Begin 2006 is het bedrijf verhuisd naar Calvos en de naam veranderd in Calvos Casas.

“Gepensioneerd” erkend makelaar

In 2006 het (verplichte) vakbekwaamheidsexamen afgelegd bij de branchevereniging IMOPPI/INCI. (AMI 7844, APEMIP 4192). In het kader van bijscholing ook een taxateurscursus gevolgd (2715FPIF/2008 ENA).

De enorme burocratie was de aanleiding tot het besluit om de bedrijfsvorm van een BV om te zetten in een andere vorm en geen verlenging van de verguning meer aan te vragen. Dat betekent dat ik me (alhoewel ik de benodigde kennis heb en me de afgelopen jaren volgens de voorschriften heb bijgeschoold) in Portugal geen officiele makelaar meer mag noemen.

Omdat ik het echter erg prettig vind om mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar een (2e) woning of grond in Portugal blijf ik me op dezelfde manier, maar nu als “gepensioneerd makelaar” inzetten om hen te adviseren en te begeleiden.

Voor U betekent het dat u een beroep kunt doen op een Nederlands sprekende bemiddelaar die zélf ook al jaren gevestigd is in Portugal en zodoende optimale service kan bieden. Referenties kunt u vinden bij de onafhankelijke makelaarssite www.mondi.nl